Verandering van spijs
Een oud Vlaams en culinair spreekwoord zegt het wijs: “verandering van spijs doet eten”. Na 9 geweldige en 2 moeilijkere corona-jaren achter mijn kookpotten, heb ik ontdekt dat het ook op mij van toepassing is. Vanaf 18 april e.k. verhuizen groentensnijplank en potten – minstens tijdelijk - naar de kast en hang ik de pollepel aan de haak. Even geen kruidentuiltjes, geen tomaten, wortelen, koolrabi of pastinaak meer. Minder bakfietstochtjes door Mechelen en ommelanden. Met een combinatie van spijt en dankbaarheid kondig ik u het voorlopige einde van SOEPER aan.

Wie?

Is SOEPER een man, is SOEPER een vrouw? (Is het een vogel, is het een vliegtuig?). Neen, het is véél méér dan dat. Als de zanger een groep is, zoals Wannes Van De Velde ooit zong, dan is SOEPER een eenmanszaak die opereert als een goed ge-olied team.

Het idee, in al haar simpele eenvoud, kwam - hoe kan het anders - uit de creatieve koker van een vrouw. Maar wat voor één: Sophie Bollen, 100% Mechelse, schoonzus van Gunter, mama van twee jonge spruiten en vooral een bezige bij en soep-a-holic of soep-onista of hoe noemen ze iemand die een dag zonder soep een verloren dag vindt? Soupragette misschien?

De uitvoering ligt dan weer voor 100% in handen van Gunter Van Horebeek die daarmee een echte jongensdroom waarmaakt. Als 12-jarige dacht hij er al over om een keuken te bestieren. Nu, bijna 28 jaar later, is het eindelijk zover. In een pas verbouwde, state-of-the-art keuken haalt hij zijn hart op. Om daarna met gezwind de bakfiets door het Mechelse verkeer te loodsen. Op weg naar tevreden klanten ...

De (onder)steun(ing) komt uit heel diverse hoeken. Van zijn vrouw Morgane, die als eerste proeft en keurt; van zijn buurman Bruno, die zijn ruime culinaire ervaring in de weegschaal legt; van zijn beste vriend David die het logo en de huisstijl creëerde; of van zijn broer Werner die deze website af en toe van woord en beeld voorziet en die niet nalaat om hem met raad en daad bij te staan.